Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Tο μενού του Αγίου Βαλεντίνου, κόκκινη σαλάτα για 2, λαζάνια με καπνιστό σολομό και ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας!

14 Φεβρουαρίου 2018 13:56
Tο μενού του Αγίου Βαλεντίνου, κόκκινη σαλάτα για 2, λαζάνια με καπνιστό σολομό και ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό το μενού του Αγίου Βαλεντίνου, κόκκινη σαλάτα για 2, λαζάνια με καπνιστό σολομό και ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας! Δείτε πως θα το φτιάξετε και εσείς εντυπωσιάζοντας τον σύντροφό σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη! Τα τηλέφωνα "μίλησαν"! Η νύχτα με τον γιατρό στο ΚΑΤ και το ψέμα...

Κόκκινη σαλάτα για δύο

Υλικά:

1/2 ραντίκιο
1 πακέτο χαλούμι
1 λόλα
1 φλ κόκκινο λάχανο
1 παντζάρι
2 κ.σ. σπόροι ροδιού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο με ρόδι
λίγο αλάτι.

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χαλούμι σε μπαστουνάκια και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βάζουμε σε δύο πιάτο τα λαχανικά ψιλοκομμένα και από πάνω ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού.

Κόβουμε το παντζάρι σε λεπτές φέτες και μετά κόβουμε μικρές καρδιές με ένα κουπ πατ για μπισκότα. Διακοσμούμε τη σαλάτα με τις καρδιές, περιχύνουμε με το ξύδι και το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλάτι.

Ψαρονέφρι ψητό με πουρέ σελινόριζας

Υλικά:

1 ψαρονέφρι μεγάλο
χυμος από μισό πατζάρι
1/2 πράσο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι μαι πιπέρι

για τον πουρέ:

1/2 σελινοριζα
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους, για 12 -15 περίπου λεπτά. Αφήνουμε το ψαρονέφρι να κρυώσει λίγο.

Βράζουμε το κουνουπίδι με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Το αλέθουμε στο πολυμιξεράκι με το βούτυρο και λίγο αλάτι. Τρίβουμε το παντζάρι στον τρίφτη και το πιέζουμε σε ένα σιτάκι.

Παίρνουμε τον χυμό και τον ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τον πουρέ σε πένα πιάτο, από πάνω το ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρά φετάκια και περιχύνουμε με την σος παντζαριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - βόμβα: Οικειοθελής αποχώρηση από την ομάδα των "Διάσημων"! Η συμφωνία που την πετάει έξω από το ριάλιτι! Αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Λαζάνια με καπνιστό σολομό

Υλικά:

3 λαζάνια
2 φέτες καπνιστό σολομός
2 κλαράκια άνιθου
1 φλ γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα λαζάνια στη μέση και βάζουμε εναλλάξ λαζάνι -σολομό, λαζάνι-σολομό.

Βάζουμε τα «πυργάκια» μέσα σε δύο πυράντοχα ατομικό σκεύη. Ανακατεύω το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνω με το μείγμα αυτό το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 για 35 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share