Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μανιταριών και πολέντα!

7 Φεβρουαρίου 2018 18:41
Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μανιταριών και πολέντα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στις Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μανιταριών και πολέντα! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Ποια παίκτρια αποχωρεί σήμερα από το ριάλιτι; Κωνσταντίνα, Κατερίνα ή Ελένη;

Υλικά:

4-5 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
6 κ.σ. βαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

για τη σάλτσα:
1 πακέτο μανιτάρια
2 κ.σ. βαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
1 κρεμμύδι
2 σκ.σκόρδο
1 κύβος κοτόπουλου
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι και πιπέρι

για την πολέντα:
2 φλ πολέντα
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ παρμεζάνα

Εκτέλεση:


Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τις αλείφουμε με το ξύδι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Βράζουμε την πολέντα με 6 φλυτζανια νερό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε βόμβα: Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz μόλις χώρισε!

Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύδι, τον κύβο και 1 φλ νερό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ αραιωμένο σε 1/2 φλ νερό. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share