Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πρέπει να το αποφύγεις: Τα 5 λάθη που κάνεις στο ψήσιμο του ψαριού και το καταστρέφεις

5 Φεβρουαρίου 2018 12:26
Πρέπει να το αποφύγεις: Τα 5 λάθη που κάνεις στο ψήσιμο του ψαριού και το καταστρέφεις

Έχεις πάρει ένα φρεσκότατο ψάρι και σκέφτεσαι να το κάνεις ψητό. Αλλά φοβάσαι ότι για μια ακόμη φορά δεν θα καταφέρεις να το πετύχεις.

Γιατί και το ψήσιμο του ψαριού αν και μοιάζει απλή διαδικασία, δεν είναι. Έχει και αυτό τα μυστικά του.

Το μαγειρεύετε με το που το βγάζετε από το ψυγείο
Το να μαγειρεύεις το ψάρι κρύο, ή ακόμη χειρότερα παγωμένο, μόλις το έβγαλες από το ψυγείο ή την κατάψυξη αντίστοιχα σημαίνει αυτομάτως ότι δεν πρόκειται να ψηθεί ομοιόμορφα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα καεί εξωτερικά και στο εσωτερικό του θα παραμείνει παγωμένο. Για αυτό καλό είναι πριν το ψήσεις να το αφήσεις για τουλάχιστον 15 λεπτά εκτός ψυγείου προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Το μεγάλο ντέρμπι, η νικήτρια ομάδα στο... τέλος και το τρομερό έπαθλο! Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα;

Δεν βγάζεις τα κόκαλα
Ακόμη και αν η συσκευασία του ψαριού που έχεις πάρει γράφει χωρίς κόκαλα, καλό είναι με το χέρι σου να ψηλαφίσεις λίγο το ψάρι προκειμένου να δεις αν υπάρχει κάτι που προεξέχει και να το αφαιρέσεις.

Βάζεις το ψάρι στο τηγάνι πριν προλάβει να κάψει
Αν βάλεις το ψάρι σε ένα παγωμένο τηγάνι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κολλήσει και να μην ψηθεί ομοιόμορφα. Οι σεφ προτείνουν να βάζεις πρώτα λίγο λάδι στο τηγάνι και να το βάλεις σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα. Όταν κάψει το τηγάνι βάλε το ψάρι, ρύθμισε τη θερμοκρασία όπως θες και άφησέ το να ψηθεί για 3 με 5 λεπτά από τη μια πλευρά και 3 ακόμη λεπτά από την άλλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η Ροδάνθη έμεινε και το Twitter την γλεντάει: "Φόρα ένα σορτσάκι όλη την ώρα με το βρακί..."

Δεν το ταμπονάρεις με χαρτοπετσέτα
Αν θες το ψάρι σου να κρατάει τα ζουμιά του πρέπει πριν το βάλεις στο τηγάνι να το ταμπονάρεις ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα. Θα δεις τη διαφορά στο ψήσιμο.

Δεν καθαρίζεις τη σχάρα
Αν βάλεις το ψάρι στη σχάρα που πριν έψηνες τα μπέργκερ ή τα λαχανικά σου, το πιθανότερο είναι ότι θα κολλήσει.

Αφού την καθαρίσεις, λοιπόν, πέρασέ την με ελαιόλαδο και προσοχή: Όταν πας να γυρίσεις το ψάρι μην τον επιχειρήσεις με λαβίδα. Η σπάτουλα σε αυτή την περίπτωση είναι η σωστή κίνηση.

Πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share