Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια, μπέικον και υπέροχη σάλτσα βουτύρου!

23 Ιανουαρίου 2018 10:53
Ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια, μπέικον και υπέροχη σάλτσα βουτύρου!

Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
300 γραμ. φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 φέτες μπέικον
200 γραμ. φρέσκο μαλακό τυρί κατσικίσιο κρέμα ή μανούρι
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
40 φύλλα won ton (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ – ασιατικά προϊόντα) ή σπιτική ζύμη για πάστα
2 κρόκους αυγών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες; Η προσποίηση της Κοκαλίτσας, ο νέος έρωτας στο παιχνίδι και το ξεκατίνιασμα στην ομάδα των Μαχητών! (video)

Για τη σάλτσα βουτύρου

2 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
1 φέτα μπέικον
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο θυμάρι)
αλάτι
πιπέρι

Για τη σπιτική ζύμη για ραβιόλια

αυγά
αλεύρι σκληρό
ελαιόλαδο
αλάτι
για κάθε αβγό 3/4 φλ. αλεύρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί. Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι σκληρές εικόνες της ασύλληπτης τραγωδίας στο Βόλο: Ανατριχιαστική αυτοκτονία πατέρα στην θάλασσα! (photos)

Αλευρώνουμε τον πάγκο.

Αν φτιάξαμε χειροποίητο φύλλο, ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι. Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού με πινέλο. Κλείνουμε το γεμιστό ζυμαρικό.

Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα μισά φύλλα won ton, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά τον κρόκο αβγού με πινέλο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε με κουπ πατ, δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν, πιέζοντας ελαφρά να φύγει ο αέρας.

Βράζουμε και τα μεν και τα δε, σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 3′.

Για τη σάλτσα βουτύρου

Λιώνουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μπέικον. Όταν ροδίσει το βούτυρο, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να βράσει για να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο θυμάρι. Περιχύνουμε τα ραβιόλια.

Για τη σπιτική ζύμη για ραβιόλια

Ένα αυγό αναλογεί σε κάθε άτομο, δηλαδή για μια μερίδα ζυμαρικά φρέσκα. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και λίγο λάδι. Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε τα αυγά. Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να περνάμε μέσα στα αυγά αλεύρι. Η ζύμη θα τραβήξει όσο χρειάζεται. Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.

Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά. Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλουμε να φτιάξουμε. Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία γεμίσματος. Θέλουν βράσιμο για 3′ λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share