Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας!

20 Ιανουαρίου 2018 14:48
Η συνταγή της ημέρας: Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας!

Πληθωρικό πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα ή γιορτινά τραπεζώματα.

Υλικά

2 ψαρονέφρια, 500γρ. περίπου το καθένα
12 φέτες μπέικον
2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας τριμμένο θυμάρι
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 ηθοποιοί από το "Κωνσταντίνου και Ελένης" που έχουν πεθάνει! Με τον 3ο θα "παγώσετε" αφού το γνώριζαν ελάχιστοι!

Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μία φέτα μπέικον την οποία στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Ποιοι θα πάρετε επίδομα έως και 700 ευρώ;

Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση.

Αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το ψαρονέφρι στα πιάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύετε με πουρέ καρότου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share