Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κρεμμυδόσουπα με τραγανό προσούτο! Το ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες!

15 Ιανουαρίου 2018 21:48
Κρεμμυδόσουπα με τραγανό προσούτο! Το ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες!

Κλασικό πιάτο που ανοίγει νόστιμα ένα φιλικό αλλά και ένα επίσημο τραπέζι.

Υλικά
1 κιλο κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
60ml ελαιόλαδο
100γρ. βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
100ml ζωμό πουλερικών
60γρ. προσούτο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστη ηθοποιός αποκαλύπτει: Είχα 5% πιθανότητες να ζήσω μετά από εγκεφαλική αιμορραγία!

Για το σερβίρισμα
μερικά μικρά παντζαρόφυλλα
φυλλαράκια από μυρώνια ή κάποιο μυρωδικό της επιλογής σας

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε και το βούτυρο, την κρέμα και το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.

Για το προσούτο: Παίρνετε δύο ταψιά που να εφαρμόζουν καλά το ένα μέσα στο άλλο. Τοποθετείτε στο ένα μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τις φέτες από το προσούτο, σκεπάζετε με ακόμα μια λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω το άλλο ταψί, έτσι ώστε όταν ψηθεί το προσούτο να είναι επίπεδο. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 170°C.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γιώργος Λιάγκας: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το τέλος του Late Night!

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως μοιράζετε από πάνω το τραγανό προσούτο σε κομμάτια, ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και προσθέτετε 1-2 μικρά παντζαρόφυλλα και μερικά φυλλαράκια από μυρώνια ή όποιο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας.

Πηγή:Olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share