Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μανιταροπίλαφο με λεμόνι! Ιδανικό για τους vegeterian φίλους σου!

15 Ιανουαρίου 2018 16:59
Μανιταροπίλαφο με λεμόνι! Ιδανικό για τους vegeterian φίλους σου!

Η αξία αυτού του πιλαφιού είναι να το φάτε ζεστό, μόλις βγει από την κατσαρόλα.

Υλικά
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα (ό,τι είδος θέλετε)
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
χυμό από 1 λεμόνι
10 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ψιλοτριμμένη
αλάτι, πιπέρι

ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνος Παπαγιάννης: "Mου επιτέθηκε πρώτη και αμύνθηκα!" Νέες λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό της Παυλίδου

Διαδικασία
Καθαρίζετε και σκουπίζετε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε γυρίζοντάς τα συνέχεια. Μόλις κατεβάσουν τα νερά τους και αρχίσουν να μαγειρεύονται ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια.

Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν βράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια & οι Έρωτες των ημερών by MagicF’Ariel!

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε. Ελέγχετε πού και πού να μην κολλήσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε. Όταν αρχίσει το ρύζι να απορροφά τα υγρά του ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Μόλις ετοιμαστεί προσθέτετε τη γραβιέρα.

Τέλος, ανακατεύετε στο πιλάφι τη λουίζα και σερβίρετε.

Πηγή:Olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share