Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνταγή που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό στη γάστρα με λεμόνι και πατάτες!

31 Δεκεμβρίου 2017 16:36
Συνταγή που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό στη γάστρα με λεμόνι και πατάτες!

Την λατρεύουν μικροί και μεγάλη και είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι!

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω κάτω: Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται από αύριο σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας!

Υλικά Συνταγής
2 κιλά χοιρινό μπούτι
κομμένο σε μερίδες
5 σκελίδες σκόρδο
10 μεγάλες πατάτες
κομμένες κυδωνάτες
2 πορτοκάλια (χυμός)
2 λεμόνια (χυμός)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος.
Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.

Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τραγωδία που συγκλονίζει παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Τροχαίο με τουλάχιστον 10 νεκρούς... ανάμεσα τους και ένα βρέφος (Photos)


Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200βαθμούς C και ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share