Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νόστιμες φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα & τυρί κρέμα!

28 Δεκεμβρίου 2017 14:27
Νόστιμες φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα & τυρί κρέμα!

Από τα αγαπημένα finger-food για το καφέ αλλά και για τα παιδικά πάρτυ είναι οι φλογέρες. Φλογέρες με αλμυρή γέμιση, με γλυκιά, με φρούτα και οι ιδέες για γέμιση μπορούν να συνεχίζουν για πάντα. Για την σημερινή συνταγή θα κάνουμε τις κλασικές αλμυρές φλογέρες, με μια μικρή διαφορά. Αντί για γαλοπούλα και κασέρι, θα βάλουμε κρέμα τυρί μαζί με γαλοπούλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός!

Τα υλικά είναι λίγα η συνταγή πανεύκολη και η νοστιμιά αξεπέραστη. Ακολούθησε βήμα, βήμα τη διαδικασία και θα έχεις χρυσές, τραγανές και νόστιμες φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί κρέμα που κανείς δε θα τους αντισταθεί.

Εύκολη συνταγή για φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 200γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε κομμάτι όχι σε φέτες)
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίξε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το αυγό, το θυμάρι (μόνο τα φύλλα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και η γαλοπούλα να έχει μοιραστεί καλά σε όλη τη γέμιση. Άφησε την γέμιση στην άκρη και πιάσε τα φύλλα.

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τα φύλλα κρούστας σου. Πάρε τα φύλλα από την μακριά μεριά και κόψτα κατά μήκος (οριζόντια), έτσι ώστε να έχεις 10 μικρότερα φύλλα. Βάλε 1 κ.σ από τη γέμιση στην μέση και στην κάτω άκρη του κάθε φύλλου. Σειρά έχει το δίπλωμα. Προσεκτικά δίπλωσε τα πλαϊνά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και έπειτα τύλιξε το σε ρολό. “Σφράγισε” το ρόλο σου με λίγο νερό στις άκρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αληθινή ιστορία 29χρονης: ”Έχω σχέση με 70χρονο επειδή με συντηρεί! Έχει πολλά λεφτά.."

Καθώς κάνεις τις υπόλοιπες φλογέρες σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και άναψε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα τις φλογέρες και περίμενε μέχρι να ροδίσουν. Βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Οι φλογέρες σου με καπνιστή γαλοπούλα και κρέμα τυρί είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

Tip: Αν κάνεις πρώτη φορά φλογέρες και δεν είσαι σίγουρη για το πως να τις διπλώσεις σωστά μπορείς να κόψεις τα φύλλα κρούστας σε πιο φαρδιές λωρίδες. Θα μπορέσεις να αντιληφθείς καλύτερα τη λογική και μετά να τις κάνεις και πιο στενές!

https://www.ediva.gr/

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share