Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Αγριογούρουνο με κρασί και μέλι στη γάστρα!

23 Δεκεμβρίου 2017 14:50
Η συνταγή της ημέρας: Αγριογούρουνο με κρασί και μέλι στη γάστρα!

Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός αγριογούρουνου, κρασιού και μελιού δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει.

Υλικά

2 κιλά αγριογούρουνο από μπούτι
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
3 καρότα, σε ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο, κομμένο
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
500γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 λίτρο κρασί ποικιλία Ξινόμαυρο
4 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουτ. γλυκιά πάπρικα καπνιστή
ελαιόλαδο
αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο φρικτό έγκλημα συγκλονίζει: Άνδρας έκαψε ζωντανή 25χρονη επειδή απάντηση αρνητικά σε πρόταση γάμου!

Διαδικασία

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το κρέας σε κομμάτια μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το κρασί. Αφήνετε το κρέας για 12 ώρες στη μαρινάδα.

Την επόμενη ημέρα αφαιρείτε το κρέας και τα λαχανικά από τη μαρινάδα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κρέας και τα σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όνομα «βόμβα» στο Survivor 2: Ο σύντροφος επώνυμης που ήταν στο Survivor 1… πηγαίνει στο δεύτερο! Δεν φαντάζεστε ποιος είναι…

Σβήνετε το κρέας με το κρασί της μαρινάδας μαζί με τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το μέλι.

Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μεταφέρετε το φαγητό στη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 2,5 ώρες περίπου προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share