Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μια υπέροχη συνταγή: Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό!

19 Δεκεμβρίου 2017 13:35
Μια υπέροχη συνταγή: Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό!

Αχ αυτά τα λαζάνια… Όπως και να τα φτιάξουμε είναι απολαυστικά. Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τα τυριά τους πάνε πολύ και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε αυτή την απίστευτα νόστιμη συνταγή.

Υλικά

12 λαζάνια πλατιά
4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένα
350γρ. σολομό φρέσκο
200γρ. σολομό καπνιστό
1 σφηνάκι βότκα
3 αβγά
250γρ. τυρί σεβρ, σε λεπτές ροδέλες
250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας
400ml κρέμα γάλακτος
150γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή παρμεζάνα, τριμμένη
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβλέψεις: Ποια ζώδια θα πέσουν σε κατάθλιψη τις γιορτές και ποια… θα περάσουν τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής τους!

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το φρέσκο σολομό ψιλοκομμένο, τον ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με τη βότκα και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων. Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.

Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share