Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ελληνική πίτα με γιαούρτι και σουσάμι!

4 Δεκεμβρίου 2017 11:25
Ελληνική πίτα με γιαούρτι και σουσάμι!

Υλικά

20γρ. μαγιά νωπή
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
100γρ. γιαούρτι
2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό
1 κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι
αλάτι
Για συνοδευτικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: Όσα έγιναν στο 2ο επεισόδιο των «Knockouts»! Ποιοι προκρίθηκαν; (videos)

200γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και τα αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη.

Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη μισή ποσότητα λευκό σουσάμι, τη μισή ποσότητα μαύρο σουσάμι, το κολίανδρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, αρκετά εύπλαστη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 6 κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό βόμβα! Μετά το τέλος του My Style Rocks ετοιμάζει βαλίτσες για Survivor 2! Ποια παίκτρια μπαίνει στο παιχνίδι;

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενες πίτες, πασπαλίζοντας και από τις δύο μεριές με τα 2 είδη σουσαμιού. Ψήνετε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε τις πίτες με αρωματικό γιαούρτι που ετοιμάζετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share