Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Υπέροχη και αφράτη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

29 Νοεμβρίου 2017 15:23
Υπέροχη και αφράτη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Η καρυδόπιτα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

6 ‏αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ‏κονιάκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόλις γέννησε αγαπημένη εγκυμονούσα της ελληνικής showbiz! - Η πρώτη φωτογραφία από το μαιευτήριο

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

2 φακελάκια ‏ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ‏ζάχαρη
1 λίτρο ‏γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
30-50 γρ. ‏μέλι
Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στην ελληνική showbiz: Τα νυχτοπερπατήματα του Νίκου Παππά με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου! Αποκλειστικές φωτογραφίες - ντοκουμέντο

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζετε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).

Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνετε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
Σε ενα μπολ βάζετε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Που πας ψυχούλα μου»! Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 16χρονου που αυτοκτόνησε στην Αττική Οδό!

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνετε πάνω απο την καρυδόπιτα.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μέιγμα. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με αυτό το γλυκό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share