Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια!

25 Νοεμβρίου 2017 16:13
Σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια!

Το ντρέσινγκ και οι επιπλέον πινελιές κάνουν μια σαλάτα πιο λαχταριστή… Φτιάξαμε λοιπόν ένα ωραίο ντρέσινγκ με μηλόξιδο, ψήσαμε λίγο μετσοβόνε, πασπαλίσαμε στην πρασινάδα μας και λίγα καρυδάκια και ιδού!

Υλικά

Για τη σαλάτα

500γρ. σπανάκι baby πλυμένο, στραγγισμένο
2 κόκκινα μήλα ώριμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος με το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη: Ποια πολυεθνική κρύβεται από πίσω;
χυμό από ½ λεμόνι
150γρ. καπνιστό Μετσοβόνε (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing

2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. γλυκού μέλι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους από πράσινο πιπέρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Style Rocks: Ξεφτίλισε δημοσίως την Ιωάννα Τούνη η Σοφία Λεοντίτση! Η ανάρτηση που προκάλεσε εντυπώσεις…

Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olive magazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share