Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νόστιμο μωσαϊκό με μυρωδιά από τα παιδικά χρόνια!

25 Νοεμβρίου 2017 13:04
Νόστιμο μωσαϊκό με μυρωδιά από τα παιδικά χρόνια!

Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Απλοϊκό στην παρασκευή του, ενδείκνυται για νέες και άπειρες νοικοκυρές και… λαίμαργα αρσενικά.

Υλικά

350γρ. βούτυρο φυτικό
200γρ. κακάο εξαιρετικής ποιότητας
1 πρέζα βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
200γρ. μπισκοτάκια κανέλας
2 αχλάδια ζαχαρωμένα (φρουί γλασέ)
60γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα, έτοιμα
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολύ ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ελλάδα!

Διαδικασία

Αφήνετε το φυτικό βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και το κακάο και δουλεύετε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μίγμα να αποκτήσει ένα όμορφο σοκολατί χρώμα.

Κόβετε τα αχλάδια σε κυβάκια και σπάτε τα μπισκότα και τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε κομματάκια. Ρίχνετε στο μίγμα πρώτα τα κυβάκια του φρούτου, ανακατεύοντας απαλά, κατόπιν τα μπισκότα και τέλος τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ένα τελευταίο ανακάτεμα είναι απαραίτητο.

Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του κακάο. Το στρώνετε όμορφα με ένα μαχαίρι και το βάζετε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζετε το μωσαϊκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε σε μεγάλη πιατέλα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το περιχύνετε με την πηχτή σως σοκολάτας, στρώνοντάς τη με μαχαίρι. Κόβετε το μωσαϊκό σε ροδέλες και μεταφέρετε την πιατέλα στο τραπέζι.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share