Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο με αμύγδαλα και κους-κους

21 Νοεμβρίου 2017 20:43
Κοτόπουλο με αμύγδαλα και κους-κους

Αν είστε λάτρεις των εθνικών γεύσεων, αυτή η μαροκινή συνταγή θα μπει στη λίστα σας!

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
400γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 κουτ. σούπας σπορέλαιο
350γρ. κους-κους
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον Σκλαβενίτη: Προειδοποιεί τους πελάτες του να μην...
Για τη μαρινάδα

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 στίγματα ζαφορά
αλάτι, πιπέρι άσπρο

Διαδικασία

Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε με τις 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με το υπόλοιπο σπορέλαιο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνουν χρυσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκυος η Δήμητρα Ματσούκα; Οι αποκλειστικές φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλίτσα…

Βάζετε το ζωμό του κοτόπουλου σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το κους κους σε ένα μπολ. Ρίχνετε καυτό το ζωμό στο κους κους, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνετε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Τότε αφρατεύετε το κους κους ανακατεύοντας με πιρούνι. Σερβίρετε το κους κους σε πιατέλα, από πάνω βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.

Πηγή: olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share