Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψητό μοσχάρι με πράσινες ελιές και καρότα! Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια!

14 Νοεμβρίου 2017 16:22
Ψητό μοσχάρι με πράσινες ελιές και καρότα! Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια!

Το μοσχαράκι συνδυάζεται ιδανικά με τις ελιές και τα λαχανικά, δίνοντας ένα πολύ γευστικό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τα ουρλιαχτά γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στον σύντροφό της έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθηνάς!

Υλικά

1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
500γρ. καρότα σε ροδέλες
3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
1 πράσο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι θυμάρι
1 ντομάτα σε μικρά κομμάτια
200γρ. ελιές πράσινες
1 ποτήρι κρασί λευκό (από την ποικιλία Αθήρι)
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

Διαδικασία

Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το σοτάρετε από όλες τις πλευρές.

Όταν το κρέας ροδίσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Μετά προσθέτετε τα καρότα, τη ντομάτα και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: "Έπεσε" το Twitter για την υποψηφιότητα Ζαμπίδη! Το απίστευτο κράξιμο για τον Iron Mike και η... αποθέωση!

Ρίχνετε τις ελιές και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share