Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τάρτα πορτοκάλι με τριφτή ζύμη!

13 Νοεμβρίου 2017 17:46
Τάρτα πορτοκάλι με τριφτή ζύμη!

Πολύ νόστιμη τάρτα με τριφτή ζύμη και υπέροχη κρέμα που ευωδιάζει αρώματα εσπεριδοειδών. Συνοδεύεται ιδανικά με ζεστό ή παγωμένο τσάι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτική βόμβα: Με δική του εκπομπή ο Γιώργος Αγγελόπουλος! Που θα τον δούμε;

Υλικά

Για τη βάση

120γρ. βούτυρο αγελάδος
90γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 αβγό
240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1γρ. αλάτι
Για την κρέμα αμύγδαλο - πορτοκάλι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secrets: Αποκαλύψεις σκάνδαλο! Η τροχοβίλα των οργίων, το παράνομο φαγητό, το ζεστό μπάνιο και η επίθεση σε δημοσιογράφους από την παραγωγή! (videos)

100γρ. βούτυρο αγελάδος
90γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. αμύγδαλα
1 αβγό + 1 κρόκο
100γρ. αλεύρι μαλακό
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα

30γρ. ζάχαρη άχνη
20 ροδέλες πορτοκάλι

Διαδικασία
Χωρίζετε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση της τάρτας και ανακατεύετε με το φτερό. Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.

Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί και γίνει ζύμη, το βγάζετε από το μίξερ, το ανοίγετε με πλάστη και το απλώνετε στη βάση μια ταρτιέρας διαμέτρου 28εκ. Με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σταθεροποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάρρηξη Βανδή-Νικολαΐδη: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που ήταν χαραγμένο στον τοίχο του σπιτιού από τους ληστές! Τι σχέση έχει με τος διαρρήκτες;

Προθερμαίνετε το φούρνος στους 170οC και ψήνετε τη βάση της τάρτας για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα αμυγδάλου-πορτοκαλιού: Ρίχνετε τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στον πολυκόφτη και τα κάνετε σκόνη. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και αφρατεύετε ελαφρώς με το φτερό. Το τελικό μίγμα θα είναι κρεμώδες και θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Όταν κρυώσει και η κρέμα και η βάση της τάρτας, απλώνετε στη βάση τη μισή ποσότητα κρέμας αμυγδάλου χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε τις ροδέλες πορτοκάλι από πάνω, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ψήνετε ξανά την τάρτα στο φούρνο στους 180οC για περίπου 15-20 λεπτά.

Tips
Το μίγμα της κρέμας που θα σας περισσέψει μπορείτε να το συντηρήσατε στην κατάψυξη και όταν το χρειαστείτε πάλι να το αποψύξετε και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Πηγή:olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share