Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη: Φτιάξτε μια παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα!

10 Νοεμβρίου 2017 14:20
Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη: Φτιάξτε μια παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα!

Η παραδοσιακή πίτα με σπανάκι και πατάτα θα μας θυμίσει τις Κυριακές που μας φώναζε η γιαγιά κοντά της για να φάμε την τέλεια πίτα της!

Για την παραδοσιακή πίτα θα χρειαστείτε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστική αποκάλυψη: Τι σημαίνει το τατουάζ του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη και γιατί δεν το είχε στην πρώτη του σύλληψη;

1 κιλό ‏πατάτες βραστές
600 γρ. ‏σπανάκι φρέσκο
250 γρ. ‏μυζήθρα
2 ‏αυγά
100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
100 γρ. ‏κεφαλοτύρι τριμμένο
50 γρ. ‏γάλα πλήρες
40 γρ. ‏βούτυρο
‏Μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
‏αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές στιγμές: Σε απόγνωση η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη: Τι ζητάει από τον κόσμο να κάνει σήμερα;

Αποσύρετε από τη φωτιά. Παίρνετε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Παίρνετε ένα ταψί, απλώνετε λαδόκολλα και βάζετε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός στην Αθήνα! Τι συμβαίνει;

Ξεχωριστά χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε λίγο μοσχοκάρυδο.

Αυτό το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και τελειώνετε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.

Από πάνω βάζετε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share