Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολα αυγά ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων!

27 Οκτωβρίου 2017 19:30
Εύκολα αυγά ποσέ στον φούρνο μικροκυμάτων!

Έχεις όρεξη για brunch και θέλεις να φτιάξεις στο σπίτι τα ποσέ αβγά που τόσο σου αρέσουν. Η κλασική διαδικασία με την κατσαρόλα σε δυσκολεύει όμως. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να έχεις φούρνο μικροκυμάτων!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Πήγε στον γιατρό επειδή είχε τρομερό πονοκέφαλο και αυτό που βρήκανε στο αυτί της... την έκανε να ουρλιάξει (Photos+video)

Θα χρειαστείς μόνο 1 αβγό, 1/3 φλιτζανιού νερό, ½ κουτ. γλυκού ξίδι (προαιρετικά), 1 φλιτζάνι, 1 πιατάκι και 1 τρυπητή κουτάλα.

Όσο για τη διαδικασία, απλά σπας προσεχτικά το αβγό μέσα στο φλιτζάνι, προσθέτεις το νερό και ξίδι αν χρησιμοποιήσεις. Σκεπάζεις το φλιτζάνι με το πιατάκι και το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρεύεις το αβγό σε μεσαία ή υψηλή θερμοκρασία (ανάλογα με τον φούρνο) για 60 δευτερόλεπτα. Αφαιρείς προσεχτικά το πιατάκι, ελέγχεις αν το αβγό έχει ψηθεί και αν θέλει λίγο ακόμη το βάζεις ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσχημα νέα: Ποια σοβαρή εξέταση δεν τιμολογείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ!

Με την τρυπητή κουτάλα σουρώνεις το νερό και βγάζεις το αβγό από το φλιτζάνι. Έτοιμο! Τώρα μπορείς να το απολαύσεις σε σαλάτες, πάνω σε ψωμί ή όπως αλλιώς σου αρέσει.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share