Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συνταγή από την Αρκαδία: Πατάτες με σέλινο!

10 Οκτωβρίου 2017 20:00
Συνταγή από την Αρκαδία: Πατάτες με σέλινο!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για πατάτες γιαχνί, με καταγωγή από την Τρίπολη, που μπορείτε να απολαύσετε ως κυρίως πιάτο σε περιόδους νηστείας, αλλά και ως συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο. Συνοδεύεται απαραιτήτως με ζυμωτό ψωμί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Yλικά
1 κιλό μεγάλες πατάτες
2 καρότα καθαρισμένα
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
1 κλαράκι σέλινο
2 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Κόβετε την πιπεριά σε σπιρτόξυλα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια καθώς και τα κλαράκια του σέλινου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά. Προσθέτετε από πάνω τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ξανάγινε: Η Aegean «ξαναχτυπά» με απίθανη προσφορά: -30% για όλους τους προορισμούς του εξωτερικού!

Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, την ανακινείτε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο ανακατεύετε τα υλικά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε ελάχιστο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ).

Αλατίζετε, πιπερώνετε και σε 1 ώρα το φαγητό σας είναι έτοιμο.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share