Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών!

3 Οκτωβρίου 2017 15:30
Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών!

Μια υπέροχη συνταγή, για γευστικά λαζάνια που είναι γεμιστά με κιμά και κρέμα τυριών.

Για τα λαζάνια θα χρειαστείτε

1 κουτί (3 σειρές) ‏λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
500 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο
1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτί ‏ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
‏αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
‏ελαιόλαδο
1 κ.γ. ‏βασιλικό
1/2 κ.γ. ‏θυμάρι
1/4 φλιτζ. ‏κρασί κόκκινο ξηρό
‏νερό

Για την κρέμα τυριών θα χρειαστείτε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέστρεψε στην δουλειά του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης! Σοκάρει η σκελετωμένη του εικόνα (photos)

1/2 κ.γ. ‏αλάτι
2 κεσεδάκια ‏τυρί κρέμα
2 κούπες καφέ ‏τυρί φέτα τριμμένη
1/2 χούφτα ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ‏αυγά
1/2 φλιτζ. ‏χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)

Εκτέλεση

Για την κρέμα τυριών

Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Για τα λαζάνια

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί. Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη: "Αυτό το βλέμμα δεν ξεχνιέται..."

Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
Βράζετε τα λαζάνια για 3 λεπτά. Έπειτα διατηρείτε τα λαζάνια σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν ή τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα λαδώνετε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό.
Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με λαζάνια. Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share