Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστή συνταγή: Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα!

2 Οκτωβρίου 2017 14:58
Λαχταριστή συνταγή: Σπαγγέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα!

Εκπληκτική σπαγγετάδα φούρνου για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (02/10) της Άντα Λεούση!

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)

100 ml φρέσκο γάλα

150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη

το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)

2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα που τρομάζει: Δείτε πως ήταν o Μιχάλης Λεμπιδάκης μόλις τον βρήκαν οι Αστυνομικοί! Ζύγιζε μόλις...

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share