Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρυζόγαλο με μαρμελάδα...ροδάκινο!

28 Σεπτεμβρίου 2017 16:08
Ρυζόγαλο με μαρμελάδα...ροδάκινο!

Υλικά
½ φλιτζάνι μαρμελάδα Spin Span Extra 100% Ροδάκινο
¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
¼ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
κανέλα για το πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Από τα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου περνάει σε εκείνα του Βαγγέλη Μαρινάκη;


Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει το ρύζι.

Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρυζόγαλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή 6 κολονάτα ποτήρια, το αφήνετε να κρυώσει καλά και το παγώνετε στο ψυγείο.
Γαρνίρετε με μαρμελάδα ροδάκινο, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share