Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανταΐφι με κρέμα και αμύγδαλα!

27 Σεπτεμβρίου 2017 17:33
Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Κανταΐφι με κρέμα και αμύγδαλα!

Το κανταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά οπότε δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί στην περιγραφή του!

Πραγματικά πρόκειται για ένα γλυκό τόσο γευστικό που αξίζει να το ετοιμάσετε…

Συστατικά

500 γρ. ‏Καταΐφι
50 γρ. ‏Τρούφα σοκολάτας
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
2 λίτρα ‏Γάλα
200 γρ. ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ‏Ζάχαρη
200 γρ. ‏Βούτυρο ή μαργαρίνη
4 τεμ. ‏Βανίλιες σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ‏Ξύσμα λεμονιού
100 γρ. ψιλοκομμένα ‏Αμύγδαλα ψημένα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ‏Κανέλα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά: Η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει ανοικτά για την εγκυμοσύνη της!

450 γρ. ‏Ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερού ‏Νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ‏Κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού ‏Λεμόνι

Εκτέλεση

Σε βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το κανταΐφι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Παράλληλα βράζετε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά κι αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Βγάζετε το κανταΐφι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 8 διάσημοι που πάνε Φιλιππίνες! Η συμμετοχή που δεν περίμενε κανείς και δεν γράφτηκε ποτέ! (video)

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα ,την ζάχαρη,το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τις βανίλιες κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα λίγα από τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε. Απλώνετε την κρέμα πάνω στο κρύο κανταΐφι.

Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τρούφα. Αφήνετε να σταθεί και να κρυώσει η κρέμα και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή και από την προηγούμενη μέρα). Είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share