Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρπουζόπιτα από τα νησιά μας για να μην φύγει ποτέ το καλοκαίρι!

12 Σεπτεμβρίου 2017 20:30
Καρπουζόπιτα από τα νησιά μας για να μην φύγει ποτέ το καλοκαίρι!

Μια υπέροχη καλοκαιρινή πίτα που στα κυκλαδίτικα νησιά φτιάχνουν κατά κόρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Νέα Μάρκη: Καταδικάζονται Στεφανάκης και η αδελφή της Φαίης για την δολοφονία της!

Υλικά
4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού σουσάμι
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
ελαιόλαδο

Διαδικασία
Καβουρδίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.

Πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι και το βάζετε σε βαθύ μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.

Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλα.

πηγή: olivemgazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share