Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι και μυρωδικά

3 Αυγούστου 2017 19:48
Καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι και μυρωδικά

Χταπόδι σιγοβρασμένο με πιπέρια και μαντζουράνα ή λουίζα και σερβιρισμένο με σάλτσα από κάππαρη, μουστάρδα και πράσινες ελιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μερομήνια 2018: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα; Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια; Θα ντυθεί στα λευκά και η Αθήνα;

Απλά πεντανόστιμος μεζές!

Υλικά
1 κιλό χταπόδι μεγάλο κομμένο
5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
1 κλαράκι μαντζουράνα ή 4-5 φύλλα λουΐζα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή 2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. σούπας κάππαρη
½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές τσακιστές

Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το πιπέρι και τη μαντζουράνα ή τη λουΐζα και ½ φλιτζάνι νερό, γιατί θα βγάλει και το ίδιο το χταπόδι το νερό του και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε αφαιρείτε τη μεμβράνη που το περιβάλλει για καλύτερη εμφάνιση. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύετε το λάδι με το λεμόνι ή το ξίδι, τη μουστάρδα και την κάππαρη και περιχύνετε με τη σάλτσα το χταπόδι.

Σερβίρετε το χταπόδι σε μικρή πιατέλα και το συνοδεύετε με πράσινες ελιές.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share