Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δροσερό και εύκολο σορμπέ πεπόνι με μαύρο πιπέρι: Ό, τι καλύτερο για τον καύσωνα!

30 Ιουλίου 2017 16:07
Δροσερό και εύκολο σορμπέ πεπόνι με μαύρο πιπέρι: Ό, τι καλύτερο για τον καύσωνα!

Τις ημέρες που κάνει πολύ ζέστη τίποτα δε σε δροσίζει περισσότερο από τα παγωμένα φρούτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο video: Άντρας κάνει water ski και λύνει τον κύβο του Ρούμπικ!

Όταν μάλιστα αυτά συνδυάζονται με πεντανόστιμα μπαχαρικά τότε ακόμα καλύτερα.

Δοκιμάστε το πιο ιδιαίτερο και εύκολο σορμπέ πεπόνι με μαύρο πιπέρι!

Υλικά:

50γρ. πεπόνι
60γρ. γάλα σκόνη
150ml νερό
250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού (3γρ.) ροζ πιπέρι σε κόκκους


Διαδικασία
Κόβετε το πεπόνι στα δύο, αδειάζετε τη σάρκα και κρατάτε τις δύο “κούπες” της φλούδας στην κατάψυξη γιατί θα τις χρειαστείτε στο σερβίρισμα.

Φτιάχνετε το σορμπέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.

Αφού βράσει το μίγμα και γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Βάζετε το πεπόνι στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το σιρόπι και τα χτυπάτε όλα μαζί για 2 λεπτά.

Θρυμματίζετε τους κόκκους του πιπεριού και τους ρίχνετε στο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα μέχρι να το σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τη συνεργασία Ρέμου - Ramazzotti: Φωτογραφίες από την βραδιά που ξεσήκωσε την Μύκονο!

Σερβίρισμα: Βγάζετε τις «κούπες» πεπονιού από την κατάψυξη και σερβίρετε το σορμπέ σε μπαλίτσες μέσα σε αυτές.

Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Tips
Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 60γρ γάλακτος σε σκόνη με λευκό ρούμι.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share