Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και παρμεζάνα!

25 Ιουλίου 2017 15:40
Μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και παρμεζάνα!

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για εσάς που τρέχετε και δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε!

Υλικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

1 κουταλάκι αλάτι

200 γραμμάρια νερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αυτοί θα συναντήσουν τον μεγάλο έρωτα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη!

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο

350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό! Αντίπαλοι στον Άγιο Δομίνικο, μαζί στην ζωή! Ζευγάρι ένας Διάσημος και μια Μαχήτρια! Όλο το παρασκήνιο!

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.

Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share