Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απίστευτη καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και σως φέτας

27 Ιουνίου 2017 20:54
Απίστευτη καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με λαχανικά και σως φέτας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα με φιογκάκια. Όλη η νοστιμιά του καλοκαιριού, με ψητά λαχανικά και κρέμα φέτας, σε ένα πιάτο

Υλικά Συνταγής
1 συσκευασία (500 γραμ.) φιογκακια (ή πένες ή άλλο μικρό ζυμαρικό)
κρέμα βαλσαμικό για το γαρνίρισμα
Για τα γλασαρισμένα λαχανικά

2 μέτριες μελιτζάνες
2 μέτρια κολοκύθια
1 καρότο
10 ασπρομανίταρα
3 χρωματιστές πιπεριές
4-5 λιαστές ντομάτες σε λάδι
10 ντοματίνια μακρόστενα
1 κρεμμύδι
φρέσκο θυμάρι
φρέσκια ρίγανη
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ κρέμα βαλσαμικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σως φέτας

1/2 φλ. γάλα ή κρέμα
2 φλ. τρίμματα φέτας
λίγη φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)
λίγη πάπρικα γλυκιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: Η σοκαριστική αποκάλυψη της Σάρας: "Ήμασταν στο καλύβι...." (video)

Εκτέλεση
Για την κρύα μακαρονοσαλάτα με λαχανικά, κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά καρέ και τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15′ να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο να γλασάρουν.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και είναι μαλακά για να κατεβάσουν τα ζουμιά τους και να σχηματιστεί μία σάλτσα απ’ όλα τα ψητά λαχανικά, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλούν τα ζυμαρικά μεταξύ τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί με τα γλασαρισμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη μακαρονοσαλάτα να κρυώσει τελείως. (Διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα). Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σως φέτας και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικό.

Για τη σως φέτας
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα τρίμματα φέτας. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα φέτας.

Αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε

Πηγή: argigo.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share