Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το γλυκό της ημέρας: Παγωτό με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε λίγα λεπτά!

27 Ιουνίου 2017 12:33
Το γλυκό της ημέρας: Παγωτό με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ακόμη μια εύκολη συνταγή για τις καλοκαιρινές σας ημέρες!


Υλικά

250 γρ. σαντιγί φυτική
400ml γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες σε σκόνη
200 γρ. φρουί γλασέ διάφορα ή γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, νεράντζι, βύσσινο (ανάµεικτα, στραγγισµένα, ψιλοκοµµένα)
150 γρ. αµύγδαλα λευκά, καβουρντισµένα
Διαδικασία

Καβουρντίστε τα αµύγδαλα. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα αµύγδαλα. Τοποθετήστε το σκεύος σε µέτρια φωτιά και αφήστε τα να καβουρντιστούν για 3΄-4΄ ανακινώντας συχνά το τηγάνι. Αποσύρετέ το από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10΄. Βάλτε τα στο µούλτι και πατήστε το On/Off 1-2 φορές διαδοχικά, ώστε να σπάσουν σε χοντρά κοµµάτια, αλλά να µη θρυµµατιστούν. Κρατήστε µερικά στην άκρη για το γαρνίρισµα. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι, ψιλοκόψτε τα φρουί γλασέ σε µια επιφάνεια κοπής. Αν χρησιµοποιήσετε γλυκά του κουταλιού, στραγγίστε τα από το σιρόπι τους, ψιλοκόψτε τα και αναµείξτε τα σε ένα µπολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέξτε να προλάβετε: Εισιτήρια με 15 ευρώ για Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Μήλο, Νάξο και άλλους προορισμούς!

Φτιάξτε το παγωτό. Αδειάστε στον κάδο του µίξερ τη φυτική σαντιγί και χτυπήστε τη µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε χαµηλή ταχύτητα, µέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά και τις βανίλιες. Ανεβάστε την ταχύτητα και χτυπήστε για ακόµα 5΄-6΄, µέχρι να σφίξει το µείγµα και να κάνει κορυφές στην επιφάνειά του. Αδειάστε το µείγµα σε ένα µεταλλικό δοχείο κατάψυξης µε καπάκι και προσθέστε τα καβουρντισµένα αµύγδαλα και τα ψιλοκοµµένα φρουί γλασέ ή τα ψιλοκοµµένα γλυκά του κουταλιού. Ανακατέψτε καλά µε ένα κουτάλι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και βάλτε το δοχείο στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει το παγωτό. Όταν θέλετε να σερβίρετε, µε ένα σκουπ παγωτού, βάλτε 2-3 µπάλες παγωτού σε ένα ποτήρι και πασπαλίστε µε λίγα από τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα που κρατήσατε στην αρχή.

tip

Αντί να καβουρντίσετε τα αµύγδαλα, καραµελώστε τα. Ανακατέψτε τα σε ένα τηγανάκι µε 40 γρ. ζάχαρη και 15ml ηλιέλαιο, µέχρι να καραµελώσουν. Στη συνέχεια µεταφέρετέ τα σε λαδόκολα να κρυώσουν και κόψτε σε κοµµάτια.

Συχνά λάθη

Δεν χτυπάµε καλά το µείγµα στο µίξερ µε αποτέλεσµα να µην έχει
λεία υφή το παγωτό.

Συντήρηση:

Στην κατάψυξη: 1 µήνας

Πηγή: Youweekly.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share