Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες

12 Ιουνίου 2017 18:56
Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες

Στις μέρες μας τα τηγάνια δεν προορίζονται να μαγειρεύουν αποκλειστικά και μόνο τηγανητά φαγητά. Όπως αντιλαμβάνεστε, μιλάμε για σύγχρονα σκεύη μαγειρικής με αντικολλητικές επιστρώσεις, μέσα στα οποία μπορούμε να ψήσουμε και να μαγειρέψουμε πολύ γρήγορα και με ελάχιστη λιπαρή ουσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: «Έπαθα σοκ όταν με είδα στον καθρέφτη!» - Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Μπο για την νέα του εικόνα (video)

Υλικά

    • 1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 1 κιλό πατατούλες με λεπτή φλούδα

Για τη σάλτσα

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι
  • λίγο θυμάρι ξερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ότι πιο ξεχωριστό έχετε δει: Το προσκλητήριο του γάμου της Δούκισσας Νομικού με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη!

Διαδικασία

Πλένετε και βουρτσίζετε καλά τις πατατούλες. Τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται καλά με ένα πιρούνι.

Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και τις πασπαλίζετε με θυμάρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση και ροδίζετε τις πανσέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.

Ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο. Πριν μαυρίσει σβήνετε με το μηλόξιδο και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ροζ πιπέρι και το δεντρολίβανο. Βράζετε για 5 λεπτά τη σάλτσα και ξαναρίχνετε μέσα τις πανσέτες να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Προσθέτετε τότε στο τηγάνι τις βρασμένες πατατούλες, σκεπάζετε με καπάκι να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί με τις πανσέτες και τη σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε σε πιάτα χωρίς καθυστέρηση!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share