Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το πιο απολαυστικό banoffee που έχετε δοκιμάσει με ελάχιστες θερμίδες

4 Ιουνίου 2017 13:40
Αυτό είναι το πιο απολαυστικό banoffee που έχετε δοκιμάσει με ελάχιστες θερμίδες

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται σε μόλις λίγα λεπτά και καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ (κατά πάσα πιθανότητα όρθια μπροστά από το ψυγείο).

Στην πραγματικότητα, αυτές οι λέξεις είναι ένα γράμμα στον λιχούδη εαυτό μου που ό,τι γλυκό, ό,τι ώρα κι αν του δώσεις, θα το φάει. Θέλετε στο πρωινό; Θέλετε απευθείας μετά το μεσημεριανό; Θέλετε στη μια τα μεσάνυχτα; Η απάντηση μου είναι πάντα μία: Ναι. Λατρεύω τα γλυκά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο - «H παραγωγή επέλεξε να γίνει αντιπαθής ο Γιώργος Αγγελόπουλος γιατί…»

Από ένστικτο επιβίωσης μάλλον και προκειμένου να μη καταλήξω με ζάχαρο, έχω ανακαλύψει (aka η κουζίνα έχει γίνει εργαστήριο για πειράματα) πιο light, αλλά εξίσου νόστιμες εκδοχές τους. Έτσι, προέκυψε και αυτό το banoffee το οποίο έχει γιαούρτι αντί για σαντιγί, φυστικοβούτυρο αντί για καραμέλα και δημητριακά αντί για μπισκότα, αλλά παραμένει έκρηξη για τον ουρανίσκο. Με άλλα λόγια, τρώγεται με πολλή όρεξη και καθόλου τύψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor: Τι αποκάλυψε η Ελεονώρα Μελέτη για την «κομμένη» συνέντευξη του Στέλιου Χανταμπάκη - Ποιες ερωτήσεις άλλαξαν και δεν είδαμε ποτέ!

Τι θα χρειαστείτε για 2 ατομικά banoffee:

1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι, 2% λιπαρά μέσα στο οποίο θα ρίξετε 2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
6 κ.σ. δημητριακά της επιλογής σας
Λίγα τσιπς μαύρης σοκολάτας ή σκόνη κακάο ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
2 ποτήρια ή βαζάκια ή μπολ (ανάλογα που θα επιλέξετε να το σερβίρετε)

Πως θα το φτιάξετε

Θρυμματίστε τα δημητριακά με τα χέρια σας (ή βάζοντας τα στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα), ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (το οποίο καλό είναι να έχει κρυώσει πριν το ρίξετε) και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε μια γενναιόδωρη στρώση μέσα στα ποτήρια (ή το σκεύος) που θα στήσετε το γλυκό.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και απλώστε το μίγμα σε στρώσεις πάνω από τα δημητριακά. Συνεχίστε, βάζοντας τις ροδέλες μπανάνας. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέστε το σαν στρώση από πάνω. Απλώστε ακόμα 2 φέτες μπανάνας και λίγα ακόμα δημητριακά πασπαλίστε με λίγο κακάο ή ρίξτε τα τσιπς σοκολάτας. Ιδανικά, αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει (έτσι θα είναι πιο νόστιμο) και απολαύστε!

Στα δημητριακά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βρώμη ή ξηρούς καρπούς ώστε να είναι πιο πλούσιο το «σώμα» της βάσης.

Μαζί με τις μπανάνες μπορείτε να προσθέσετε έξτρα στρώση με οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει!

Μέσα στο γιαούρτι μπορείτε να βάλετε και σιρόπι από σφένδαμο (maple syrop), αντί για μέλι.

Στο τέλος, για έξτρα γεύση μπορείτε να θρυμματίσετε και τα αγαπημένα σας μπισκότα από πάνω!

Πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share