Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

31 Μαΐου 2017 18:32
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

Η απόλυτη πίτα για όλες τις ώρες είναι η τυρόπιτα με φέτα χωρίς πολλά πολλά…

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
700γρ. φέτα
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αβγά
4 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τη σπάζετε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε γενναιόδωρα με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε κι αυτό με πινέλο. Απλώνετε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό βάζετε το επόμενο, το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας, σχηματίζοντας στο τέλος ένα σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.

Περιχύνετε την πίτα σας με λίγο λάδι ακόμα και την πασπαλίζετε με σουσάμι. Την ψεκάζετε με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share