Η συνταγή της ημέρας: Πολίτικο λαβράκι στη λαδόκολλα!
Διαβάστε την τρομερή συνταγή στο Athensmagazine.gr!
Υλικά
4 λαβράκια ολόκληρα ή φιλεταρισμένα
4 ντομάτες αποφλοιωμένες
4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 πατάτες, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αφήνετε ολόκληρα ή τα φιλετάρετε (από δύο φιλέτα κάθε ψάρι). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC.
Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τις λαδόκολλες. Σε κάθε βουτυρωμένη λαδόκολλα βάζετε από πάνω το ένα τέταρτο από τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σκεπάζετε τα λαχανικά με το ψάρι και περιχύνετε χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.
Κλείνετε μέσα στις λαδόκολλες τα υλικά σχηματίζοντας τέσσερα πακέτα, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου.
Πηγή: olivemagazine.gr