Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το συστατικό που λείπει από όλα τα βιβλία μαγειρικής και κάνει επικίνδυνες τις συνταγές

18 Μαΐου 2017 15:59
Αυτό είναι το συστατικό που λείπει από όλα τα βιβλία μαγειρικής και κάνει επικίνδυνες τις συνταγές

Είναι ο πιστός «οδηγός» και «σύμβουλος» στην κουζίνα και ένα είδος βιβλίου που πάντα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελισάβετ μετά την αποχώρησή της! "Δεν θέλω να συμβαίνουν τέτοια πράγματα"! (video)

Το βιβλίο μαγειρικής αποτελεί ένα μέσο εκμάθησης της αυτής της τέχνης, δίνει έμπνευση, μας μαθαίνει χρήσιμα μυστικά και τιπς και μας μυεί στον κόσμο της γαστρονομίας. Σεφ και food bloggers καταθέτουν εδώ και πολλές δεκαετίες τις γνώσεις τους μέσων των σελίδων των βιβλίων μαγειρικής και πολλοί ακολουθούν πιστά τα βήματα για την εκτέλεση των συνταγών.

Ομως, τελικά, τι μπορεί να λείπει ακόμα και από έναν ολοκληρωμένο οδηγό μαγειρικής; Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας αυτό που λείπει από την πλειοψηφία των βιβλίων μαγειρικής είναι οι συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων και την αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων κατά την παρασκευή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κορυφαίο επεισόδιο στο Survivor: Ελλάδα-Τουρκία, ποιος θα κερδίσει σήμερα,ποιοι θα παίξουν από τους Έλληνες, γνωρίστε τους Τούρκους υπερ-παίχτες (βίντεο)


Οπως αναφέρει συγκεκριμένα η Telegraph, βιβλία μαγειρικής που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων μπορεί να μην δίνουν συμβουλές για την υγιεινή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της συνταγής για την αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων.

Συνταγές που περιέχουν κρέας, πολλές φορές δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις κατάλληλες θερμοκρασίες στις οποίες θα πρέπει να μαγειρεύονται.

«Τα βιβλία μαγειρικής μπορεί να μας λένε πώς να μαγειρέψουμε αλλά θα ήταν καλό να μας παρέχουν πληροφορίες για την ασφάλεια των τροφίμων όπως του κρέατος, των πουλερικών, των θαλασσινών και των αυγών και να εξηγούν τον τρόπο που θα πρέπει να μαγειρευτούν ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δηλητηριάσεων» αναφέρει ο καθηγητής Chapman. Στην έρευνα εξετάστηκαν 1497 συνταγές από 20 βιβλία μαγειρικής που βρίσκονταν στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων των New York Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο Survivor μπορείς να είσαι Τανιμανίδη, όταν τη μέρα την γενοκτονίας των Ποντίων παρουσιάζεις ριάλιτι με Τούρκους και Έλληνες; (Photos)

Πηγή: bovary.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share