Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Φτιάξτε μόνοι σας την πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα!

14 Μαΐου 2017 14:27
Φτιάξτε μόνοι σας την πεντανόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Υλικά συνταγής:

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο «κιχι» της alfa 1/2 φλ. ελαιόλαδο 300 γρ. ζαμπόν 350 γρ. κασέρι 2 ντομάτες 2 πιπεριές πράσινες 2 κ.σ. ανάμεικτο σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Κι άλλη καταγγελία αναγνώστριας για το καράβι που ταξιδεύει η παρουσιάστρια! Θα τα χάσετε με το σκηνικό....

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο «κιχι» της alfa να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Στρώνουμε κάτω το 1 φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το επόμενο, ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και στρώνουμε το τρίτο φύλλο. Κάνουμε στρώση ζαμπόν και από πάνω στρώση κασέρι κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε μια στρώση. Καλύπτουμε με φέτες πιπεριάς, στρώνουμε ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, πιπεριά. Καλύπτουμε την πίτα με το 5 ο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος θα κερδίσει το έπαθλο φαγητού, παρασκήνιο, διαρροές, τσακωμοί! Τι θα δούμε σήμερα! (Βίντεο)

Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο και άσπρο σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω ομοιόμορφα. Έχει όψη και υφή πίτας, αλλά γεύση πίτσας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share