Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η ανοιξιάτικη συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Πιλάφι με αρακά και αγκινάρες

8 Μαΐου 2017 17:09
Η ανοιξιάτικη συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Πιλάφι με αρακά και αγκινάρες

Υλικά

300γρ. ρύζι για πιλάφι

6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες καλά

300γρ. αρακά ξεσπυρισμένο

2 καρότα, σε ροδέλες

1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ξαφνικά νεαρή Ελληνίδα ηθοποιός! Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.

Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας, γιατί αποφάσισαν να εκθέσουν τον Ντάνο, ποιος κρύβεται πίσω… (βίντεο)

Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.

Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό.

Πηγή: Olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share