Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πιτόγυρο... διαίτης; Κι όμως γίνεται! Δείτε πως θα το κάνετε πιο light

8 Μαΐου 2017 15:23
Πιτόγυρο... διαίτης; Κι όμως γίνεται! Δείτε πως θα το κάνετε πιο light

Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, που έχει αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη, αφού οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν παραλείπουν να το δοκιμάσουν. Ο λόγος για το παραδοσιακό σουβλάκι, το οποίο απολαμβάνουμε συχνά και σε πολλές διαφορετικές μορφές.

Ουσιαστικά, είναι ένα είδος γρήγορου-πρόχειρου φαγητού, το οποίο όταν καταναλώνεται σε μεγάλη συχνότητα και ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη «περιττών» θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ όσοι βρίσκονται σε δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους, το θεωρούν συνήθως «παχυντικό» και «απαγορευμένο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Ποιος θα κερδίσει σήμερα το αγώνισμα ασυλίας, γιατί αποφάσισαν να εκθέσουν τον Ντάνο, ποιος κρύβεται πίσω… (βίντεο)

Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα τρόφιμα, το σουβλάκι μπορεί να καταναλώνεται περιστασιακά, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, η ποικιλία επιλογών που μας προσφέρει, παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια πιο …ελαφριά εκδοχή του, περιορίζοντας έτσι τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων.

Συνεπώς, όταν παραγγέλνετε σουβλάκι, προτιμήστε κοτόπουλο ή κλασσικό χοιρινό καλαμάκι αντί για γύρο ή κεμπάπ και ζητήστε η πίτα σας να είναι αλάδωτη. Επιπλέον, επιλέξτε τζατζίκι ή κάποια σως γιαουρτιού αντί για σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα και φροντίστε να το συνοδεύσετε με σαλάτα, ώστε να χορτάσετε πιο εύκολα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share