Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες! Ό,τι πιο υγιεινό και και πραγματικά πεντανόστιμο!

2 Μαΐου 2017 11:32
Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες! Ό,τι πιο υγιεινό και και πραγματικά πεντανόστιμο!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα.

Μία νόστιμη ιδέα για το ψαράκι σας, με ντοματούλες και πατάτες στο φούρνο.

Υλικά

2 μέτρια λαβράκια φρέσκα

5 πατάτες

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ξέσπασμα τηλεθεατών για το "στημένο αγώνισμα"! Τα μηνύματα που ξέσκισαν την παραγωγή…

Λαβράκι στο φούρνο με πατάτες: Υγιεινό και πεντανόστιμο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

θυμάρι

αλάτι – πιπέρι

ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχίλα προκαλεί το τελευταίο post στο facebook της Μαρίας Ιατρού! Γιατί παραμένει μυστήριο ο θάνατό της;

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια.

Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.

Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share