Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα σας ξετρελάνει

27 Απριλίου 2017 15:39
Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα σας ξετρελάνει

Η συνταγή της ημέρας έφτασε από το AthensMagazine.gr. Ήρθε η ώρα του γλυκού και σήμερα θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες και σοκολάτα σύμφωνα με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είδαμε στο Survivor: Η αποκάλυψη για την χαμένη ματσέτα, τα νεύρα του Κοκκινάκη με την Λάουρα και η ατάκα του αιώνα από τον Σπαλιάρα…(Βίντεο)

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1+1/2 φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Αποκάλυψη: Το βίντεο που αποδεικνύει το δούλεμα που μας ρίχνουν με το φαγητό! Δεν φαντάζεστε τι τρώνε πίσω από τις κάμερες... (Video)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε το μπισκοτογλυκό χτυπώντας σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share