Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φτιάξτα τώρα: Σπιτικά μπισκότα Οreo!

15 Απριλίου 2015
Φτιάξτα τώρα: Σπιτικά μπισκότα Οreo!

Φτιάξτε τη γέµιση. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε µια µεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς για 5΄ µε ένα σύρµα χειρός (αυγοδάρτη) µέχρι το µείγµα να βράσει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει. Αδειάστε την κρέµα σε ένα µεγάλο µπολ και καλύψτε το µπολ µε µια µεµβράνη. Πιέστε τη µεµβράνη µε την παλάµη σας ώστε να ακουµπάει την κρέµα και βάλτε το µπολ στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Φτιάξτε τα µπισκότα. Σε ένα µεσαίου µεγέθους µπολ βάλτε όλα τα υλικά για τα µπισκότα και ζυµώστε µε τα χέρια µέχρι να έχετε µια οµοιογενή ζύµη. Τυλίξτε τη ζύµη µε µια µεµβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για µισή ώρα. Όταν περάσει η ώρα βγάλτε τη από το ψυγείο.

Ανοίξτε τη ζύµη µε πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόψτε στρογγυλά µπισκότα µε ένα στρογγυλό κουπ πατ (φόρµα χωρίς πάτο) ή µε ένα ποτήρι µε διάµετρο 4 εκ. Απλώστε τα µπισκότα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί, και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο µε αέρα στους 170 °C για 15΄-20΄ στη µεσαία σχάρα.

Αφήστε τα να κρυώσουν, απλώστε τη κρέµα µε ένα µαχαίρι στα µισά και κλείστε µε τα υπόλοιπα. Αποθηκεύστε τα µπισκότα σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο µέχρι να τα καταναλώσετε.

Δείτε αναλυτικότερες οδηγίες εδώ


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share