Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα! Δείτε την "κολασμένη" συνταγή!

27 Ιανουαρίου 2015
Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα! Δείτε την

Τριπλό κέικ φουντουκιού με μερέντα,μια συνταγή, που ειλικρινά αυτο το κέικ είναι από τα καλύτερα που έχω φάει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ :
− 450 γρ. βούτυρο LURPAK
− 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
− 150 γρ. φουντούκι
− 9 κρόκοι αυγών
− 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική για τη μαρέγκα
− 9 ασπράδια αυγών
− 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης( δεν θέλουμε να φουσώσει καθόλου)
− 60 γρ. κόρν φλάουρ
− 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
− 30 γρ. κακάο
− merenda
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ:


Αλέθουμε τα φουντούκια σε σκόνη.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 350 γραμμάρια ζάχαρη και τη σκόνη φουντουκιού έως ότου

ασπρίσουν και αφρατέψουν.Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε
στο μείγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
ο πρώτο μείγμα προσθέτουμε τον στιγμιαίο
καφέ, τον οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό,
στο δεύτερο
το κοσκινισμένο κακάο

και το τρίτομέρος το αφήνουμε ως έχει.

Αδειάζουμε τα μείγματα σε ταψάκια αλουμινίου ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22

εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180

βαθμούς για 24 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο και

τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.


Κολλάμε τα κέικς μεταξύ τους με πάστα σοκολάτας (βάλτε αρκετή merenda).

Καλύπτουμε με την πάστα σοκολάτας και όλη την εξωτερική επιφάνεια του κέικ.

daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share