Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σήμερα φτιάχνουμε τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι! - Δοκιμάστε τα!

23 Ιανουαρίου 2015
Σήμερα φτιάχνουμε τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι! - Δοκιμάστε τα!

Αυτά τα τρουφάκια είναι λαχταριστά και ακαταμάχητα. Με την πρώτη ματιά δεν σε παραπέμπουν σε κάτι σοκολατένιο. Χρησιμοποιούμε λευκή σοκολάτα γιατί ταιριάζει αρμονικά με το πορτοκάλι, ουσιαστικά από άποψη αισθητικής γιατί το ίδιο θα είναι και με μαύρη σοκολάτα.

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι. Γεμάτα άρωμα και απόλαυση!

Υλικά:

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • κόκκινη και κίτρινη χρωστική ουσία τροφίμων (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ, το αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα κρέμας μέσα από λεπτό κόσκινο πάνω από την λευκή σοκολάτα και χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και τις χρωστικές ουσίες τροφίμων στο μείγμα λευκής σοκολάτα στη συνέχεια, το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Καλύπτουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει αρκετά ώστε να μπορούμε να το επεξεργαστούμε.
  3. Παίρνουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα και τα κάνουμε μπάλες με τα χέρια μας, στη συνέχεια τις κυλάμε στην ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τις τρούφες για 20 λεπτά στην κατάψυξη και τις απολαμβάνουμε. Αποθηκεύουμε τις τρούφες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μέχρι και 1 μήνα.

marymarycook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share