Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δοκιμάσατε τα τυροκρεπάκια; - Θα σας ξετρελάνουν!

16 Ιουνίου 2014
Δοκιμάσατε τα τυροκρεπάκια; - Θα σας ξετρελάνουν!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
125 γρ. αλεύρι σκληρό
250ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
50 γρ. μανούρι
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα
150ml γάλα ζαχαρούχο
1 βανίλια σε σκόνη
Χυμό από ½ λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
30 γρ. σουσάμι, καβουρντισμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τις κρέπες.
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο µικροκυµάτων σε ένα µπολ σε χαµηλή ισχύ. Βάλτε σε ένα µεγάλο µπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωµένο βούτυρο και το αλάτι και ανακατέψτε ελαφρά µε έναν αυγοδάρτη. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη µέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε έναν οµοιογενή χυλό. Βάλτε το µείγµα στο ψυγείο για 30΄ να ξεκουραστεί.

Φτιάξτε την κρέµα τυριών. Ρίξτε στο µπλέντερ το µανούρι, το τυρί κρέµα, την ξινοµυζήθρα ή τη φέτα (ό,τι επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε), το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το χυµό λεµονιού και χτυπήστε µέχρι να έχετε µια πλήρως οµογενοποιηµένη κρέµα. Μεταφέρετε την κρέµα τυριών σε ένα µπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για
να σφίξει.

Τηγανίστε τις κρέπες. Βάλτε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και µε τη βοήθεια µιας βαθιάς κουτάλας πάρτε ίση ποσότητα κάθε φορά από το χυλό, αδειάστε τη στο τηγάνι και ανακινήστε το, ώστε να απλωθεί παντού το µείγµα και να ψηθεί οµοιόµορφα. Τηγανίστε τις κρέπες από τη µια πλευρά, µέχρι να πάρουν χρώµα και γυρίστε τις και από την άλλη µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να τις τηγανίσετε όλες.

Μοντάρετε τα τυροκρεπάκια. Βάλτε ένα µικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και καβουρντίστε το σουσάµι γυρνώντας το τακτικά µε µια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να πάρει χρώµα παντού. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Απλώστε µια κρέπα σε µια επιφάνεια εργασίας και µε ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε τη σε ένα ή δύο ορθογώνια παραλληλόγραµµα κοµµάτια (ανάλογα µε τη διάσταση που έχει η κρέπα σας) πλάτους περίπου 6-7 εκ. Βάλτε στην άκρη του κοµµατιού λίγη από την κρέµα τυριών και διπλώστε τριγωνικά µέχρι το τέλος του φύλλου κρέπας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και µε τις υπόλοιπες κρέπες. Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε µια πιατέλα. Περιχύστε τα µε το µέλι, πασπαλίστε µε την κανέλα και το καβουρντισµένο σουσάµι και σερβίρετε.

Tip: Καλύψτε τις κρέπες με μεμβράνη και διατηρήστε τις στο ψυγείο για 2 ημέρες ή βάλτε τις στην κατάψυξη βγάζοντας λίγες κάθε φορά που το επιθυμείτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share