Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μουντιαλικές συνταγές για πίτσα: Αγγλία - Ιταλία ή Μαργαρίτα vs Πιτσάκια με μπέικον!

13 Ιουνίου 2014
Μουντιαλικές συνταγές για πίτσα: Αγγλία - Ιταλία ή Μαργαρίτα vs Πιτσάκια με μπέικον!

To Mουντιάλ ξεκίνησε και εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για το απόλυτο ποδοσφαιρικό σνακ: την πίτσα! Ξεκινάμε με το ματς Ιταλία - Αγγλία!

Ιταλία - Πίτσα µαργαρίτα
Η γενέτειρα της πίτσας µάς έχει προσφέρει αµέτρητες παραλλαγές του λαχταριστού αυτού εδέσµατος. Η πίτσα µαργαρίτα είναι από τις πλέον κλασικές κι αγαπηµένες!

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Κόστος: €6

• 1 αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κρεµµύδι ξερό µεγάλο • 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 κονσέρβα ντοµάτα κονκασέ (400 γρ.) • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική • 1 µατσάκι βασιλικού φρέσκου • 1/4 κιλού µοτσαρέλα φρέσκια
• Αλάτι, πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο

1. Φτιάξτε τη σάλτσα ντοµάτας. Ψιλοκόψτε το κρεµµύδι και το σκόρδο, αφού τα ξεφλουδίσετε. Βάλτε µια κατσαρόλα µε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέστε το κρεµµύδι και σοτάρετε για 3΄-4΄. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε να σοταριστούν όλα µαζί µέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώµα, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε την ντοµάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15΄ µέχρι να µειωθεί σε όγκο και να πήξει ελαφρώς. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τη ρίγανη και τα µισά φύλλα βασιλικού και χτυπήστε τη σάλτσα µε ένα ραβδοµπλέντερ, προκειµένου να οµογενοποιηθεί. Αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει.
2. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Ανοίξτε την αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury και απλώστε την οµοιόµορφα σε ένα µεσαίο στρογγυλό ταψί που έχετε στρώσει µε λαδόκολα. Γυρίστε τη ζύµη ελαφρά προς τα µέσα περιµετρικά, ώστε να δηµιουργήσετε ένα στεφάνι.
3. Κόψτε τη µοτσαρέλα σε φέτες. Αλείψτε την επιφάνεια της ζύµης για πίτσα Pillsbury µε τη σάλτσα ντοµάτας - αφήνοντας κενό 2-3 εκ. περιµετρικά. Αραδιάστε τη µοτσαρέλα κοµµένη σε φέτες πάνω στη ζύµη. Ψήστε την πίτσα στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους
180 °C, στον αέρα, για περίπου 20΄. Αποσύρετε, µεταφέρετέ την πίτσα µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σε µια πιατέλα και σερβίρετε αµέσως γαρνίροντας από πάνω µε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

Αγγλία - Ατοµικά πιτσάκια µε µπέικον
Οι Άγγλοι τα ονοµάζουν «English Muffin Pizzas» και δεν είναι τίποτε άλλο από αγγλικά µάφιν επικαλυµένα µε µια ποικιλία υλικών για πίτσα. Εµείς τα φτιάξαµε µε αφράτη ζύµη Pillsbury!

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄-12΄
Κόστος: €8
• 1 αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury • ½ φλιτζ. τσαγ. σάλτσα για pizza Pillsbury • 2 φλιτζ. τσαγ. µπέικον, κοµµένο σε κύβους • 2 φλιτζ. τσαγ. τυρί έµενταλ, τριµµένο • 2-3 κ.σ. θυµάρι φρέσκο, ψιλοκοµµένο • 4-5 κλωνάρια θυµαριού, φρέσκα • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Ανοίξτε την αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury και µε ένα στρογγυλό τσέρκι διαµέτρου 8-10 εκ. κόψτε τη σε ισοµεγέθεις δίσκους.
2. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο ελαιόλαδο µια λαµαρίνα φούρνου. Με ένα κουτάλι µοιράστε ισόποσα τη σάλτσα για pizza Pillsbury στο κέντρο των δίσκων της ζύµης που κόψατε και απλώστε τη µε το πίσω µέρος του κουταλιού στην επιφάνειά τους. Κόψτε το µπέικον σε µικρούς κύβους διάστασης 1 εκ. περίπου και απλώστε τους πάνω από το κάθε πιτσάκι. Πασπαλίστε τα πιτσάκια µε το τριµµένο έµενταλ και µε λίγο ψιλοκοµµένο φρέσκο θυµάρι.
3. Ψήστε τα πιτσάκια στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 10΄-12΄ ή µέχρι οι άκρες τους να αποκτήσουν ένα καστανό χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν λίγο, γαρνίρετε το κάθε πιτσάκι µε ένα κλωναράκι θυµαριού φρέσκου και σερβίρετε.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να δώσετε ελαφρώς πικάντικη γεύση προσθέτοντας λίγη καυτερή κόκκινη πιπεριά ή βάζοντας στη σάλτσα ντομάτας πάπρικα καπνιστή ή μπούκοβο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share