Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανάλαφρη κρέμα σοκολάτας με ζελέ φράουλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη! - Το πιο ανάλαφρο και δροσερό γλυκό!

7 Ιουνίου 2014
Ανάλαφρη κρέμα σοκολάτας με ζελέ φράουλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη! - Το πιο ανάλαφρο και δροσερό γλυκό!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. φράουλες ώριμες, καθαρισμένες
200 γρ. φράουλες σφιχτές, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
15 γρ. φύλλα ζελατίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
470ml γάλα πλήρες αγελαδινό
270ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
65 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
4 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (80 γρ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
5-6 φράουλες, κομμένες στη μέση
4-5 φυλλαράκια δυόσμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε το ζελέ φράουλας.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 10΄-15΄. Πλύνετε τις ώριµες φράουλες και κόψτε τα κοτσάνια τους. Πολτοποιήστε τις στο µπλέντερ. Πάρτε το 1/3 από τον πολτό και ρίξτε τον σε µια µικρή κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη. Αφήστε το µείγµα να βράσει σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε ξύλινη κουτάλα να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μόλις φτάσει σε σηµείο βρασµού αποσύρετε από τη φωτιά. Στραγγίστε τα φύλλα ζελατίνης µε τα χέρια σας και προσθέστε τα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα να ενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και ύστερα ενσωµατώστε και τον υπόλοιπο πολτό από τις φράουλες. Βάλτε το µείγµα στο ψυγείο να πήξει. Καθαρίστε τις υπόλοιπες φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι τους και µετά κόψτε τις στα τέσσερα. Βγάλτε από το ψυγείο το ζελέ, ενσωµατώστε τις κοµµένες φράουλες ανακατεύοντας απαλά µε ένα κουτάλι. Τυλίξτε εξωτερικά µε διάφανη µεµβράνη ένα στρογγυλό τσέρκι διαµέτρου 22 εκ. δηµιουργώντας έναν πάτο και τοποθετήστε το πάνω σε µια επιφάνεια εργασίας. Αδειάστε µέσα το ζελέ και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.

Φτιάξτε την κρέµα σοκολάτας. Ρίξτε την κρέµα γάλακτος και το γάλα σε µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί το µείγµα, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα µε ξύλινηκουτάλα. Ρίξτε σε ένα µπολ το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τα αυγά και χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να έχετε ένα οµογενοποιηµένο µείγµα. Όταν το µείγµα στην κατσαρόλα φτάσει σε σηµείο βρασµού, πάρτε µε µια κουτάλα το 1/3 και προσθέστε το στο µπολ µε τους κρόκους, ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη για να οµογενοποιήσετε. Γυρίστε πίσω στην κατσαρόλα όλο το µείγµα και ανακατέψτε µέχρι να πήξει η κρέµα και να αρχίσει να βράζει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Κόψτε σε µικρά κοµµάτια τη σοκολάτα και ρίξτε τα στο ζεστό µείγµα. Ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε µια οµογενοποιηµένη σοκολατένια κρέµα. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.

Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το ζελέ από το ψυγείο και αδειάστε από πάνω την κρέµα σοκολάτας. Ισιώστε την επιφάνειά της µε σπάτουλα σιλικόνης και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για ακόµα 3 ώρες.

Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο και ξεφορµάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω. Τοποθετήστε µια στρογγυλή πιατέλα πάνω στο γλυκό και αναποδογυρίστε το πιάνοντάς το προσεκτικά από κάτω µε τη διάφανη µεµβράνη. Αφαιρέστε τη µεµβράνη. Διακοσµήστε το γλυκό µε φράουλες κοµµένες στη µέση και µερικά φυλλαράκια δυόσµου. Κόψτε σε τρίγωνα κοµµάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share