Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σορμπέ με τυρί κρέμα & βύσσινα! - Η δροσερή αμαρτία!

6 Ιουνίου 2014
Σορμπέ με τυρί κρέμα & βύσσινα! - Η δροσερή αμαρτία!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΣΣΙΝΑ

100 γρ. βύσσινα κομπόστα, στραγγισμένα, κομμένα στη μέση
250ml σιρόπι από την κομπόστα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ
500ml νερό
130 γρ. μέλι
215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες σε σκόνη
60ml χυμό λεμονιού φρέσκο
700 γρ. τυρί κρέμα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50 γρ. βύσσινα κομπόστα
6 φυλλαράκια δυόσμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα βύσσινα.
Στραγγίστε τα βύσσινα από το σιρόπι τους και κρατήστε 250ml από το σιρόπι. Με ένα µαχαίρι κόψτε τα βύσσινα στη µέση. Βάλτε ένα µεσαίο τηγάνι σε µέτρια φωτιά και αδειάστε εκεί το σιρόπι της κοµπόστας, τα βύσσινα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε απαλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να µαλακώσουν τα βύσσινα και να έχετε ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το µείγµα να κρυώσει.

Φτιάξτε το σορµπέ. Βάλτε το νερό, το µέλι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν το σιρόπι αποκτήσει διαφανές χρώµα ανεβάστε τη θερµοκρασία και αφήστε το να έρθει σε σηµείο βρασµού. Όταν το σιρόπι δέσει, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε και το χυµό λεµονιού και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για 1-2 ώρες. Κατόπιν προσθέστε το τυρί κρέµα και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Ενσωµατώστε τέλος και τα βύσσινα και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε το σορµπέ σε ένα µεταλλικό δοχείο µε καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 2 ώρες. Ανά 30΄ φροντίστε να ανακατεύετε το σορµπέ για να µη δηµιουργηθούν κρύσταλλοι. Όταν έχει παγώσει µοιράστε το σε ατοµικά µπολ ή χαµηλά ποτήρια µε ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι. Γαρνίρετε µε µερικά βύσσινα κοµπόστα και φυλλαράκια δυόσµου και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share