Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βραστό κέικ σοκολάτας; - Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

5 Ιουνίου 2014
Βραστό κέικ σοκολάτας; - Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
480ml νερό
80 γρ. κακάο σε σκόνη
6 αυγά μεσαίου μεγέθους (300 γρ.)
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
17 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο
στους 170 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο βούτυρο µια στρογγυλή φόρµα για κέικ µε τρύπα.

Φτιάξτε το κέικ. Βάλτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά. Αφήστε να λιώσουν τα υλικά και να πάρουν µια βράση, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα µπολ χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Ρίξτε τέλος το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε να ενσωµατωθούν και να έχετε ένα οµοιογενές υγρό µείγµα. Αποµακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και κρατήστε στην άκρη περίπου 300 γρ. από το µείγµα (1 κούπα) για να γλασάρετε το κέικ, αφού ψηθεί.

Ψήστε το κέικ. Αδειάστε το µείγµα στη φόρµα που ετοιµάσατε και ψήστε το κέικ στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 170 °C στον αέρα, για περίπου 35΄. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορµάρετε. Μεταφέρετέ το σε µια πιατέλα και µε µια οδοντογλυφίδα ή µε ένα ξύλινο καλαµάκι κάντε σε όλη την επιφάνειά του διάσπαρτα τρύπες. Περιχύστε το κέικ µε το µείγµα που κρατήσατε και αφήστε το να το απορροφήσει. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

Tip:Φροντίστε να κάνετε αρκετές τρύπες στην επιφάνεια του κέικ αφού το ψήσετε, ώστε να εμποτιστεί καλά από το μείγμα που κρατήσατε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share