Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα! - Τι πιο ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ;

4 Ιουνίου 2014
Τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα! - Τι πιο ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ;

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

300 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας
140 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
250ml γάλα πλήρες αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
4-5 μπισκότα γεμιστά με κρέμα σοκολάτας, κομμένα στη μέση
40-50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη βάση. Θρυµµατίστε τα µπισκότα στο µούλτι µέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάστε τα σε ένα µπολ. Λιώστε το βούτυρο σε µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ και προσθέστε το στα µπισκότα. Ανακατέψτε µε ένα κουτάλι και µεταφέρετε το µείγµα σε µια µακρόστενη ταρτιέρα διαστάσεων 10 x 30 εκ. Πιέστε καλά τη βάση µε το πίσω µέρος του κουταλιού και στρώστε την οµοιόµορφα. Βάλτε το σκεύος στο ψυγείο να κρυώσει η βάση µέχρι να µοντάρετε την τάρτα.

Φτιάξτε τη γέµιση. Βάλτε µια µικρή κατσαρόλα µε το γάλα και την κρέµα γάλακτος σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ένα µπολ. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάστε το µείγµα στο µπολ και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε για 5΄ και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε µια οµοιογενή κρέµα.

Μοντάρετε την τάρτα. Βγάλτε τη βάση από το ψυγείο και αδειάστε από πάνω την κρέµα. Ισιώστε την επιφάνειά της µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Διακοσµήστε µε γεµιστά µπισκότα κοµµένα στη µέση και πασπαλίστε διάσπαρτα δάκρυα σοκολάτας. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Όταν είναι έτοιµη, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share